Rabu, 09 Januari 2013

Cara memakai Shawl Ombak

cara memakai shawl terbaru
1. pakai inner / anak tudung mcm biasa
2. pakai shawl ombak..sebelah pendek kan dan sebelah lgi satu panjangkan. mcm pakai shawl biasa.
3. ambil shawl yg pendek tu then letakkan kat atas seperti dlm picture tu..dan pinkan hujungnya yea.
4. pastu, ambil plak shawl yg pjg.
5. letakkan / naikkan ke atas kepala seperti pic d atas..dan pinkan.
6. dah siap!..simple, mudah dan cepat kan…
Cara Memakai Shawl Gypsi Silang
Cara Memakai Shawl Gypsi Silang
1) Letakkan shawl di kepala dengan kedudukan sebelah kiri pendek, dan sebelah kanan panjang.
2) Pin kan selendang sebelah kiri ke anak tudung berhampiran telinga.
3) Ambil sebelah kanan yang panjang tadi pusing atau lilit ke belakang. Pastikan depan membentuk tudung ‘ala siti’ (ada ruang berbentuk U di depan).
4) Sematkan kerongsang agak besar di sebelah kanan .
5) Sematkan pin atau jarum di sebelah kiri supaya shawl lebih kemas
6) Dah siap…senang je kan (^_^) selamat mencuba… ♥

Cara Memakai Shawl Subang

kreasi shawl terbaru
Langkah 1 : pakai inner /dalaman
Langkah 2 : step ini seperti sebelumnya,pasang jilbab setengah pendek dan setengah panjang.
Langkah 3 :Tarik bagian yang pendek melewati kepala
Langkah 4 : Tarik bagian yang panjang
Langkah 5 : Pastikan rapi
Langkah 6 : Pin kan atas kepala. siap!..mudah, cepat dan senang.

Cara Memakai Jilbab Kreasi shwall bekerut

cara memakai jilbab modern
Keterangan :
1. Pakai Pasmina sebelah Panjang sebelah pendek
2. tautkan di bawah Dagu
3. Ambil yg panjang bawa melinggkar di atas kepala
4. Ambil jepit
5. Sematkan Jepitan tuk Menahannya
6. sisa yang panjang bawa ke belakang
7. Sisi yang pendek bawa melingkar menutupi bagian dada sematkan peniti
8. Bawa ke depan sisa yang panjang Done
9. tampak samping
10 tampak samping
Ok Slamat Mencoba ,,,, be creative be You’re self

HIJAB TOTURIAL SHAWL


one of my favorite style :D
1. wear your inner ninja
2. both edges pinned at the back, make sure that one side shorter than the other
3. take the long side to the top of the head
4. bring it in front
5. pin it with your brooch

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar